Oii babykläder

2010-05-31 19:05:54 ♥ Tips

Supertuffa kläder som jag gärna skulle sätta på Oliver, finns att hitta hos Oiidesign


Klicka på bilden för att komma till deras sida.

Alltså.

2010-05-31 19:04:48 ♥ Chloé

Vällingen och gröten är ju jättebra att hon får i sig och hon klarar ju sig säkert på det, men hon äter gröten på morgonen och vällingen på kvällen där emellan vill hon inte ha det eller något annat. Vätska går i men tänkte då om någon hade tips på annat flytande som var mättande, typ nyponsoppa kanske? Filmjölk till lunch har det blivit två dagar nu och det känns ju inte sådär jätte mättande, men ja hon klagar ju inte mest bara vi som tycker hon borde äta mera :).


Tips?

2010-05-31 13:42:18 ♥ Chloé

Chloe är bättre igen. Men någon magsjuka var det inte snarare tänderna för nu vägrar hon äta allt man tuggar = mat. Men gröten, vällingen och annat man dricker funkar fint. Men känns inte som att hon bara kan leva på det eller? Tips på vad man kan ge henne som hon står sig på lite bättre?

Magsjuka eller tandsprickning.

2010-05-29 21:09:58 ♥ Chloé

Chloe har inte riktigt vart sig själv på eftermiddagen/kvällen.
Vart gnällig, ledsen och vägrat mat.
Vi la henne för natten och 10minuter senare hade hon kräkts ner hela sängen och sig själv.
Fixa bort all kräk och bädda om sängen och tvätta rent Chloe, ner i sängen igen hon slocknar direkt.
en timme senare så hör vi hulk ljud igen och hon har åter igen kräkts ner hela sig själv och sängen.
Samma procedur igen med städa säng och henne. Nu sover hon igen, så trött var hon lilla stumpan och så ledsen.
2:a gången hon kräks i hela sitt liv så hon vart nog väldigt rädd och förvånad. Låg på rygg och kräktes :/, så mannen fick kasta runt henne så hon fick ur sig det.. Usch läskigt, så inatt sover han på golvet inne hos henne.
Har sett att det är massor med kindtänder som är på G upp och hört att dom kan göra så att dom kräks.
Eller så är det hennes första magsjuka.

Stackars lilla hjärtat.


Hm..

2010-05-29 11:07:34 ♥ Vardagsliv

Jag trodde man aldrig skulle ha tråkigt med tvåbarn.
Men ack så fel jag hade haha.
Dom bara sooover.

Super trist väder ute och inga planer för dagen, ZzzzZzzzz.
Boooring..


Lillebror.

2010-05-28 20:51:03 ♥ Oliver

Lillebror sover ju som sagt riktigt bra på nätterna.
Det roliga är att han har exakt samma tider som sin syster har på nätterna när hon vaknar till och vill ha nappen, drömt mardröm eller bara gnäller till en snabbis för att somna om.
Så jag brukar amma sista gången runt 22-23tiden sen vaknar han igen för mat vid 3tiden och sen 6 för att sova vidare till en 8-9 beroende på när storasyster vaknar och kommer in till oss och busar i sängen. Fast ja hon vaknar ju inte så varje natt längre, nu är det oftast bara runt 22 hon vaknar och dricker en liten skvätt välling för att sova tills morgonen. Häftigt att det är så exakt, man kan nog ställa en klocka efter dom :).
Hoppas hoppas nu att det fortsätter såhär bra, men jag sitter bara och väntar på att hans mage ska börja krångla som Chloes gjorde..


Tecken på att man inte är gravid längre.

2010-05-28 20:39:57 ♥ Vardagsliv

Drack ju fun light som en galning nu under graviditeten, vet inte hur många flaskor som gått åt.
Men ja det vart iallafall en 2liter om dagen minst. Var helt tokig i deras nya Love med smak av granatäpple och jordgubbar, tyckte typ att det var det godaste jag någonsin druckit.
Blandade iordning ett glas när jag kom hem från förlossningen och fyyy faaasen vad äcklig den är! Smakar ju snusk! Haha helt galet att jag kunnat dricka den tidigare.

Samma sak är det med potatis, finns ingen gång jag är så galen i potatis som när jag är gravid. Skulle kunna leva på potatis och enbart potatis. Men sen när bebisen kommit ut så försvinner begäret direkt och potatis är ingen höjdare längre. Visst går det nångång ibland men nja helst inte.

Ikeas köttbullar och stuvademorötter är det lika med, för två veckor sen besatt och helt galen i nu snuskigt snuskigt snuskigt haha.

Så himlarns galet hur det kan bli bara för att man har en liten i magen :)

Fredag.

2010-05-28 20:33:57 ♥ Vardagsliv

Barnen sover, mannen är ute och grejjar med det sista på utsidan av altanen.
Väldigt mycket egentid med andra ord :)

Galet sugen på godis men har inget gott hemma och orkar verkligen inte åka till affären.
Känns verkligen att man ammar nu och att man måste vara noga med att äta ordentligt, känns som allt man stoppar i sig går rakt ut ur tuttisarna och ner i olivers mage haha. Så skönt att slippa kräkandet nu iallafall, det slutade samma dag som han föddes. Åt massor på kvällen då innan han kom utan och kräkas och anade då att något var på G :)

Dagen idag har vi fixat med det vi köpte igår till altanen, hyllor, blommor, ljus osv. Nu börjar det bli riktigt fint där ute, ska bara införskaffa ett litet bord med stolar till Chloe och kanske två fotöljer vi såg för 99kr(!?) st helt galet billigt och faktiskt riktigt fina.Duger bra till att ha där ute iallfall.

Sen vart det promenad och fika på bageriet. Inköp av blommor och sen skyndade vi hem med stora svarta moln ovanför huvudet, men klarade oss utan att bli blöta :). Sen har vi inte gjort så mycket mera, busat ute på altanen och tittat på när pappan spikat. Synd att det är så tråkigt väder nu bara, såg inte ut som att det skulle bli så mycket bättre heller. Önskar det kunde vara sol och en 20-25grader varmt nu nästa vecka när pappan är hemma sin sista vecka innan verkligheten börjar igen.

 

 


Helt slut.

2010-05-27 21:22:30 ♥ Vardagsliv

Haft en heldag i uppsala hela familjen, gränby centrum, plantagen och ikea.
Vi var inne i uppsala vid halv elva och hemma vid sex igen, helt slut allihopa haha.
Chloe slocknade redan i bilen på vägen hem och sover fortfarande och kommer garanterat göra tills imorgon.

Oliver ligger och sover på pappan efter sitt allraförsta bad, naveln tappade han idag och vi väntade tills dess innan han fick bada. Han verkade gilla det, inga lessna miner iallafall. Blir väl säkert lika galen i att bada och duscha som Chloe, såfort hon är inne i badrummet går hon in i duschen och försöker klä av sig haha :)

Vart iallafall nya skor till mej (kors i taket jag hittade ett par skor! jag hatar att köpa skor), kläder till både mannen och mej plus massa saker till altanen.
Bilder kommer senare! Inget av det jag igentligen skulle ha vart handlat amningsbh, bröstvärmare, mjukisbrallor till chloe och munkjacka till oliver. Fanns inte en endaste munkjacka i strl 56, verkar som att det är meningen att man inte ska frysa när det är sommar eftersom det inte finns något sånt där alls. Mjukisbrallor var det också dåligt med, bara shorts och annat. Amningsbh fanns det ingen heller som uppfyllde mina krav, med bygel och vaderad. Antingen var det med det ena eller så det andra. Värdelöst!

Iallafall så var Chloe så himlarns duktig idag, höll sig vaken hela dagen. Alldeles för nyfiken för att sova när man är ute sådär, hmm som sin far kanske? Åt en hel(!) barnportion köttbullar på ikea och sen gjorde hon en så rolig grej. Oliver började gnälla i vagnen brevid henne, då sliter hon upp tröjan och visar tutten hahahahaha!
Så söt! ♥


 



Tack!

2010-05-27 10:49:01 ♥ Vardagsliv

Tusen tack till Babbi för den nya superfina designen.


♥ Mina barn ♥

2010-05-25 21:07:01 ♥ Bilder


 

Åh vilken underbart fin familj jag har!


Tisdag.

2010-05-25 20:58:25 ♥ Vardagsliv

Ahh så trött jag är, ögonlocken är så tunga så tunga.
Även fast jag får sova om nätterna så känns det som man inte sovit alls när eftermiddan/kvällen kommer.
Men det är ju såhär ibörjan, såfort Oliver suger tag i tutten så blir man trött så trött. Kommer inte ihåg hur länge det brukar sitta i?




Idag har vi vart på utflykt med öppnis och klappat små bebis lamm. Chloe tyckte väl att det var sådär lagom intressant haha, som vanligt så är det alltid något annat som är roligare. Typ plocka prydnadssaker ur rabatter och tigga fika av dom andra. Inte alls något skönt väder ute idag och ajaj vad jag frös om mina mjölkmaskiner.
En vaderad amningsbh och bröstvärmare på inköpslistan!

Oliver har vart vaken rätt mycket idag, velat ligga med tutten i munnen helst hela dagen.
Inte äta utan bara ha den i munnen och sova, försökt lägga ner honom men då tar det nån minut så vaknar han igen. Visst är det mysigt men denna gång har man inte riktigt den tiden att sitta så hela dagarna, jag vill ju kunna leka och busa med Chloe också. Men så skönt att pappan♥ är hemma två veckor till, så slipper man ha jättemycket dåligt samvete för att man inte kan vara lika tillgänglig för chloe som innan.

Chloe har iallafall verkat förstå att lillebror är med oss nu och kommer vara så, för hon går och "kollar läget" med honom lite då och då och pussar/klappar på honom. Kommer med nappen om han är ledsen, så söt! Inte alls sådär hårdhänt längre.

 


Idag hade vi besök av Chloes lilla kusin på snart 3månader, med honom hade hon superroligt och killade och busade. Så tror säkert att Chloe kommer ha roligt med sin lillebror rätt snart :) Jättehärligt att se dom "busa" med varandra, han skrattade gott åt henne :)

 



amningslinnen.

2010-05-24 21:17:15 ♥ Vardagsliv

Någon som har tips på bra amningslinnen?
Dom från H&M funkar inge vidare bra, alldeles för små och klämmer över brösten = stooor risk för mjölkstockning..


Lillebror Oliver.

2010-05-23 16:25:27 ♥ Oliver

 

Vet ju inte hur mycket man törs skriva ;)

Brukar ju alltid vara så att det vänder och blir tvärtom när man skriver hur saker är.

Men ja han är iallafall en otroligt snäll liten kille som sover sover och sover. Sen lite äta och bajsa på det.

Hans dagar hitills har det vart sova runt 3timmar, vakna bajsa och äta sen somnar vi och sover 3timmar igen och så fortsätter det. Men ja antar att detta bra mönster inte kommer sitta i för evigt :) I förrgår kväll var det dock lite gnälligt och han skulle amma amma amma, men var ju också för att mjölken inte runnit till ordentligt ännu. Så efter några timmars maraton snuttande så fick han 30ml ersättning för att komma till ro och sova. Man känner sig bra mycket mera avslappnad till amningen denna gång, man vet att det kommer igång snart och är inte alls orolig att det inte ska finnas tillräckligt med mjölk. Imorse vaknade jag med gigantiska meloner så nu har det runnit till ordentligt och lite jobbigt är det att han sover så långa pass mellan amningarna. Det spänner lite lätt ;)

Var ju och vägde honom i fredags och gjorde pku test. Det gick bra och han vart bara "lite" sur, men som "straff" så pinkade han ner barnmorskan helt hihi. Hade tappat 340g i vikt nästan precis dom 10% man "får" och vägde nu 3260g imorgon ska vi väga honom igen och då är jag helt 100:a på att han börjat gå upp igen. Tror faktiskt också att han växt på längden, eller att dom mätte fel på förlossningen. Han känns mycket längre än vad Chloe var och det ska ju "bara" skilja 1cm på dom.


Blabla massor med info hoppas ni orkat läsa lite iallafall ;)

Nu när jag skrivit hur duktiga barn jag har så kommer säkert Oliver sluta sova konstant och skrika istället och Chloe kommer bli en argsint tjej ;) haha.

 

 

 

 


Storasyster Chloe

2010-05-23 16:03:02 ♥ Chloé

 

Förlåt för seg uppdatering, men amningshjärnan har slagit till med full kraft. Känner mej helt tom i skallen, eko eko haha. Tycker det är jättejobbigt att skriva saker för jag tappar bort mej hela tiden. Mer förvirrad än vanligt ;)

Men ja dax att uppdatera nu om hur det går för Chloe i sin nya roll som storesyster :)

 

Att sova brevid lillebror i nya vagnen gick iallafall utmärkt bra, inga konstigheter ;) !

Går iallafall väldans bra med Chloe och Oliver. Hon behandlar honom som sin lilla docka, jättesnäll men dock hårdhänt. Men det är bara att tjata vidare på att man måste vara försiktig :). Har inte märkt av någon avundsjuka än så länge, men förhoppningsvis kommer det ingen heller. Jag tror också att hon är för liten för det.

 

 

Chloe fick en alldeles egen liten bebis från Rubens baby av mormor i storasyster present.

Den är jätterolig att stoppa i och ur nappen på och tål lite mera än vad broder gör ;)

 

Annars har hon massor med kindtänder på G upp (tror jag fick det till en 4-5st när jag fick titta en snabbis imorse) så humöret är lite sådär upp och ner då och då. Men sömnen och ätandet är precis som vanligt, kanske tom har börjat sova ännu bättre än innan. Vaknar inte av broder på nätterna, iofs så har han inte låtit speciellt mycket heller förutom att han gnytt till nångång. Så ja det är nog nästan precis som vanligt här hemma för Chloe, bara att vi är en till.

 

 

Måste ju testa på broders grejer :)

 


fredag.

2010-05-21 10:56:39 ♥ Vardagsliv

ska stax fara iväg på PKU test så uppdaterar mera sen om hur storasyster verkar tycka om sin nya roll :)


Förlossningen med lillebror.

2010-05-21 10:44:35 ♥ I väntan på lillebror

Bråttom ut i världen hade han allt våran lilla bror.
Tisdag kväll vid 22 tiden går vi och lägger oss, 23.00 vänder jag på mej i sängen och hör "poff" i magen och sen var det översvämning i sängen. Verkligen översvämning! Roligt eftersom jag verkligen ville veta hur det kändes när vattnet gick sådär "splash". Jag reagerade med ett chockat läte och mannen som somnat stod upp på två röda och frågade vad det var. "Vattnet!" han sliter av mej täcket och kollar och springer sen och hämtar handukar och sliter bort lakan. Han undrar vad vi gör nu och ja jag vet inte jag känner ju inget mera så jag får väl ringa förlossningen.

Säger till mannen att vi får nog vänta ett tag med att åka in eftersom jag inte har några värkar och att vi kanske får åka in imorgon bitti. Ringer mamma och förvarnar att det kanske blir en bebis snart och hon kommer över. Han går och duschar medans jag ringer förlossningen som tycker vi ska packa väskan och komma in. undertiden jag pratar med dom så kommer det en värk, aj satan!

Sen kör det igång direkt med två minuter emellan och aj fan vad ont det gör. Såfort jag rör mej så kommer det en värk igen så väldigt intensivt var det. Så det var bara snabbt snabbt iväg till förlossningen. Kommer in dit får sitta kopplad i ctg som inte registrerar en endaste värk? Men ja det hade jag ju som dom lyssnar ju på mig, blir undersökt och är öppen 5-6cm. In på förlossningsrum och äntligen lustgas!


Suger i mej för kung och fosterland och sen är det typ svart tills han är ute haha. Hinner inte få någon eda och jag säger då det att jag kommer inte göra om det igen utan. Tycker jag knappt han komma in där på rummet fören det börjar trycka på och det är dax att krysta. Hjälp vad ont det gjorde denna gång jämfört med Chloe då jag var helt bedövad där nere (eda). Henne tog det knappt 20minuter att krysta ut nu tog det nog lite mer än 30, så inte så jättestor skillnad men just då kändes det som en evighet. Vet att jag tänker att det känns som att vara brutal hård i magen och sen inte ha bajsat på några veckor haha. Sista krystningarna får dom hålla fast mej i sängen då jag försöker ta mej därifrån. Trycker nästan sönder handen på stackars barnmorskestudenten :). Hans hjärtljud går också ner så får andas syrgas genom slutet. Men sen 02:31 så flyger han ut, den känslan när bebisen kommer ut och trycket släpper, åh den bästa känslan i världen tror jag allt!

Så 3.5timme från att vattnet går i sängen så har jag våran lilla(slemmiga)bror på bröstet, underbart! ♥


Vart några stygn sydda efteråt men sprack tackolov inte alls lika mycket denna gång.
Känner mej sjukt pigg och fräsh nu efteråt och har inte speciellt ont någonstans. Svanskotan var den som gjorde ont och sen hemska eftervärkar. Men inget som några värktabletter inte hjälper mot. Men annars helt jättebra, funderar på om kroppen missat att jag fött barn?
Tidig hemgång vart det för oss och vid 11 lämnade vi förlossningen. Jätteskönt att komma hem och att allt gått så bra och fort. Men ja jag har hellre en förlossning på 16timmar (som med storasyster) än en på 3.5timme. För det gick alldeles för fort och var alldeles för intensivt. Såfort någon rörde vid mej så framkallade det en värk så några utbrott på mannen och barnmorskor vart det ;)

hmm ja det var nog det jag kommer ihåg, är det något mer ni vill veta fråga gärna :)


Oliver.

2010-05-21 10:12:01 ♥ Oliver

Nu har han fått ett namn våran lilla stjärna :)

Det bidde en ♥ Oliver




Webbisar.

2010-05-19 16:56:56 ♥ I väntan på lillebror


<3

2010-05-19 11:49:23 ♥ I väntan på lillebror

Nu är vi äntligen 4 i familjen!

Tisdag.

2010-05-18 20:18:17 ♥ Vardagsliv

En dag till har gått, och ingen bebis ;).
Dock så syns det nu tydligen på mej att det är dags snart haha, har fått kommentarer om det iallafall.
Så ja vi får väl se om det stämmer eller inte. Fast snart kan ju vara allt från nyss till flera dagar.
Nu är iallafall mamma hemma och ledig en vecka så skulle passa väldans bra om han valde någon av passa in då.
Har ju gissat på fredag :) Men känner mer och mer för varje dag som går att njett detta barn kommer ta tid på sig. Har fått börja gå på toa oftare och oftare, en gång i halvtimmen minst nu idag på eftermiddag/kväll (kommer ihåg från sista dagarna med C i magen). Varje gång jag får en SD så trycker det på neråt. Som att han försöker pressa sig ut :S Jätteobehagligt.

Iallafall så har vi spenderat en del av dagen ute, gungat massor och sen vart till lekparken en sväng med några vänner. Chloe tyckte sandlådan var väldans rolig och att sanden och gruset smakade himlarns gott! Så skönt med detta sommarväder men benen är nu som stockar och jag skulle gärna ligga i ett kallt badkar större delen av dagen. Så glad att jag slipper gå höggravid i sommar, det hade jag inte pallat.



....

2010-05-17 16:43:49 ♥ Vardagsliv

Åh vad tiden går sakta..
känns som att man bara går och väntar på bebis nu. Kommer bli långa dagar och veckor (förhoppningsvis inte!) ett tag nu. Men ja det känns som att han borde komma snart, iallafall inom en vecka. Eftersom slemmisen gått och man haft ordentliga regelbundna värkar. Gått med molande värk idag nån timme mitt på dagen men sen inget mera..
Man blir så frustrerad när det bara slutar.. Jag trodde inte att andra barnet skulle hålla på och luras såhär ;)

Som sagt man går bara och väntar nu. Det är också nu man skulle haft massor att göra, men jag har inget kvar på "att göra" listan. Har tom fått mina möbler flyttade, spenderade hela fredagen med att flytta om och fixa. Kan säga som så att jag tänker inte göra om det höggravid iallafall haha. Men bra vart det och Chloe har nu flyttat helt in på sitt rum. Funkar superbra! (bara för att jag skriver så nu så kommmer hon väl vakna 3000ggr i natt).

Iallafall är ruskigt rastlös, vi var hela familjen på öppnis imorse, sen lunch och en sväng ut och gunga m,m.
Men efter ett tag fick vi ge upp och gå in igen, måste införskaffa sommrigare kläder till mej och chloe snarast! Långärmat och svart passar sig inte riktigt nu. Alldeles jättevarma och svettiga vart vi, men så underbart med massor av plusgrader. Letar sommarskor/sandaler till fröken men jag har som vanligt vart försent ute så nu finns det inga storlekar kvar eller några fina som passar knubbiga foten bra. Måste hitta ett par till mej själv också, usch..

Önskar mannen var hemma, så sällskapssjuk men orkar inte socialicera med andra än dom närmaste. Så har du skickat sms, ringt mail eller annat och det tar hundra år innan jag svarar och om jag ens gör det så är det för att jag är just extremt osocial..
Jag känner bara "jaha intresseflagg" hahahaha ;) Eller bara tom i huvudet och vet inte vad jag ska svara.
Fast ja lyssnar gör jag gärna bara jag slipper svara eller hålla samtalet igång haha.

Just nu går mitt lilla hjärta mej på nerverna, hon är sådär supergnällig, klängig och gör allt man inte får göra för att göra sin mamma galen. Typ äter isolering och kastar mina ljuslyktor i golvet..
Sen blir hon sjukt arg när hon inte får göra som hon vill eller när det inte går som hon vill och då gråååter vi och gnäller. Nej usch inte något tålamod idag.. Hon är såhär idag för att hon sov alldeles för kort stund efter öppnis. Hela världen blir tokig för henne då.
Nu vart hon så arg för att hon inte fick trycka på datorn så hon bet mej i fingret haha,
Nej fy nu går vi ut en sväng till och gungar, helt klart är ruskigt bra köp! :)




Vinnaren namnnappen!

2010-05-16 18:51:13 ♥ Tävlingar

Som vanligt tog vi hjälp av random.org
15stycken som var med och tävlade och nr 14 var den som vann.

Stort grattis Jenny och Freja!


Men fasen.

2010-05-16 17:56:47 ♥ I väntan på lillebror

Nope ingen bebis ;)
Har dock vart på förlossningen en sväng i morse på koll, dom ville kolla ifall vattnet gått och hur han mådde då han inte rört sig som vanligt. Men allt såg bra ut, eller ja han vägrade röra på sig när vi gjorde Ultraljudet så vaknar han inte till liv tills imorgon skulle vi ringa och be om en annan koll kommer inte ihåg vad hon sa. Slemproppen är det iallafall som släpper inte något vatten.

Iallafall efter vi vart där gick på på citygross en sväng, började få riktiga onda regelbundna värkar där inne som fortsatte så jag till slut var tvungen att stanna upp och andas varje gång. Satt i hela vägen hem och vägen till farmor och farfar som hade chloe osv. Låg runt en 4-9minuter mellan.. 
MEEEEEEEN nu har dom såklart stannat av, har fortfarande samandragningar men inte sådär onda längre.
typiskt typiskt typiskt.


Inga.

2010-05-13 20:22:31 ♥ I väntan på lillebror

Ja inga barn vart det inatt som jag hade smått panik över igår haha.
Inte haft speciellt mycket känningar helller, bara mera sp, kissa kissa kissa och lite samandragningar.
Men jag och mannen har beställt en bebis på måndag, 17maj norges nationaldag.
Har ett helt perfekt namn till herrn då ;)
Helst så hoppas jag att jag vaknar upp på morgonen och storken vart och lämnat en bebis på trappen.
Men nja så funkar det ju tyvär inte :/.


Utedag.

2010-05-13 20:18:36 ♥ Vardagsliv



Har vart ute heeela dagen idag, lite galet väder dock. Ena stunden supervarmt så man fick klä av sig och nästa blåste det kallt så kläderna åkte på igen. Men ja ändå helt underbart!
Så dagen idag har vi
  • Ätit årets första rabarberpaj
  • Hjälpt mormor vattna blommor
  • utomhus sovit
  • jag har fått måla altanen (kors i taket jag fick hjälpa till! ;))
  • tittat på bonusmorfar som monterat gungställning
  • provgungat och fick klart godkänt!
  • gjort en massa bus (ja den lilla då)
  • Fått lite fin färg i ansiktet.
Fick också lite egentid imorse och han med att damsuga och plocka lite, tack mormor!
Så skön dag, mera sånna tack!







Panik...

2010-05-12 21:02:18 ♥ Vardagsliv

Idag har det kommit ännu mera slempropp. ordentligt. Mysig info jag vet ;) Men ja nu vet jag iallafall att den börjat släppa och att det inte vart/är något annat.
Men iallafall, efter det så gick det verkligen upp för mej att "shit jag ska ha barn snart!"
Alltså va? Jag vill absolut inte föda något barn haha, verkligen panik ångest bara "nej nej nej, inte nu nej nej".
Förra gången såg man framemot det denna gång känner jag bara panik och rädsla.
Mannens kommentar "vad ska du vara nervös för du har ju fött barn förr?!".
Hahaha jaaa men just därför!

Iallafall så var vi in till Uppsala idag, altanen är nu färdig och vi skulle köpa en matta att lägga där ute.
Tyvär var den slut i rätt färg, skulle köpa lampor att ha utanför också men ja dom var också slut.
Så då tyckte mannen allt var bajs och ville åka hem med detsamma.
Övertalade dock honom att vi måste köpa en gungställning, så en sådan vart det och en mjuklift till vagnen (hade lånat en hårdlift men den var förstor).
Imorgon ska det bli fint väder igen, så det blir en heldag ute på gården skulle jag tro, inviga gungan!
Mysigt!
Något sugen på en promenad också, tror faktiskt jag ska prova mej på en kortis. Vi får se vad kroppen tycker ;)





vecka 37+2

2010-05-11 19:34:38 ♥ I väntan på lillebror

 

Barnmorskebesök idag och järnvärdet är nu äntligen återställt, låg nu på 126 från att ha legat på 110.
Så nu behöver jag inte äta massor med järntabletter längre :). Blodtrycket på 115/78 har legat väldigt mkt lägre denna gång mot förra då det var på gränsen till för högt. Vikten har börjat öka men också mängden vätska i kroppen så nu ligger jag plus 10kg från dagen jag plusade på stickan. Vart faktiskt nöjd över att jag hade gått upp lite mera och skickade sms till mannen och skrev "äntligen börjar det likna nått" haha. Han låg fortfarande kvar som fixerad och sf måttet har börjat plana och följer nu systers med ett mått på 35 i vecka 37+2.


Berättade om mina förvärkar som kommer oftare och oftare, mer regelbundna och att slemproppen börjat släppa.
Hon sa att jag troligtvis håller på att öppna mej, sk latensfasen. Som är annorlunda som omföderska än förstföderska. Men bara för det så behöver det inte betyda att han kommer nu snart. Men nu är han ju helt färdig och ligger bara där inne och äter upp sig så det gör inget om han skulle komma ;).


Men haha.

2010-05-10 20:35:43 ♥ I väntan på lillebror

Varför skriver jag att tröttheten inte alls är lika jobbig längre i tidigare inlägg?
Eller ja jobbig är nog fel ord, tröttheten är galen är nog rätt ord i såfall ;)
Jag måste helst sova min middag för att orka med dagen, och vid åtta svider ögonen av trötthet och sängen ropar.
Så nu ska jag nog ta en snabb dusch och sen krypa ner under täcket, fy fasen vad skönt!



Boooar.

2010-05-10 17:44:45 ♥ Vardagsliv

Bakar, städar och flyttar runt på saker.
Bäddar och fixar iordning inför ankomsten.
Mannen har lovat att flytta det tyngsta nu i veckan, perfekt!
Sen till helgen har vi sagt att han gärna får komma. Då ska allt på den där j*vla listan vara gjort!

Men skulle inte alls bli förvånad om han stannar tills början på juni.
Nu när det ändå inte känns sådär jättejättejobbigt att vara gravid, humöret har äntligen börjat bli bättre.
Tröttheten känns inte alls lika jobbig, kräkandet har ju vart jobbigt men blivit så pass "normalt" för mig nu att jag inte ens reagerar på det längre haha.så mja jag står nog ut någon vecka till haha ;)

Det som är jobbigt är dock värken i ljumskar, att kissnödigheten blir värre och värre (från att behöva gå upp 1-2ggr/natten till att springa upp 1ggr/timmen), samandragningar typ hela tiden och sen att magen känns väldans stel och jag väldigt osmidig. Men det hör väl till när det bara är 3veckor kvar va? haha

Ska till BM imorgon så det blir ett v37 inlägg med bilder, mått och annat "spännade" imorgon istället.

Nu ska jag titta på Händige Manny med Chloe :)
Ett Favorit program!

Men hörrni!

2010-05-10 17:34:32 ♥ Tävlingar

Lite bättre får ni väl vara på att vara med och tävla?
3pack personliga nappar trodde jag iallafall att det var flera än 1person som var sugen på att tävla om. Så kom igen nu! Klicka på bilden för att tävla!


Fredag.

2010-05-07 20:27:50 ♥ Vardagsliv

Fredag = rastlös så fort man öppnar ögonen haha.

Bestämde att jag och Chloe skulle fara till uppsala och införskaffa en present till Elinas bebis Alfred vart en till kims prinsessa Wania med kunde inte låta bli när jag såg alla supersöta tjejkläder. Vet inte hur många gånger jag kom på mej själv med att stå på "fel" avdelning. Bilder på det blir det inga av, för jag vet att mammorna är här inne och kikar ibland ;).




Vart även en topp till mej, ser ut som alla mina andra toppar (svart/vit och randig) förrutom att det är puffärm på denna haha. Hade en regel där ett tag att ingen mera randig eller svart topp fick komma in i garderoben men nja jag trivs ju som bäst i det. Är nog igentligen en klänning men mera en topp just nu. Sen blir det klänning när magen försvinner, toppen! Såg massor med annat fint på Lindex också, ibland kan dom ibland inte. tror det blir ett besök där igen snart sen när magen försvunnit lite.
Lillbrodern fyndade vi en vinter/höst overall till, när den var på rea så var det ju dumt att låta den hänga kvar där i butiken alldeles ensam ;).
Till C kunde jag inte låta bli dom dära söta topparna jag tipsade om igår, så mycket finare på riktigt! Vart också några huvudbonader åt henne som faktiskt behövdes. En sväng på barnenshus vart det också och en bubblande gräsklippare fick följa med hem, kikade också på gungställning men det får vi tar när starka pappa är med och kan bära.


Gräsklipparen var iallafall riktigt rolig, i mina ögon då ;) Chloe tyckte väl att den var sådär. Kommer nog uppskattas mera sen när hon sett pappa med han stora. Roligt att jaga blåsbubblor var det iallafall!



Ruskigt fin mössa!

Något galet är det iallafall som är på G med lillskruttan, hon är inte alls sig själv. Men har sett att det är bubbligt och knöligt i munnen på henne. Massor med kindtänder som är på G och kan tänka mej att det gör riktigt ont när dom ska igenom. Testar gränser har hon också börjat med och iiih vad roligt hon tycker det är, INTE jag!
Längtar inte alls tills den riktiga första trots perioden..


Nu på kvällen har vi vart hos mormor och bonusmorfar och grillat, gott men galet mätt nu.
Skulle iofs sitta fint med lite choklad som efterätt, är sugen på att testa någon av dom nya smakerna kokos eller polka. Men mannen är nog för upptagen med altanbyggandet för att behaga sin kvinna och åka till affären ;).
Jag har sjukt ont i ljumskarna och pullis efter dagens äventyr så jag sitter där jag sitter. Galet mycket sammandragningar också, inte direkt onda men obehagliga. Haft massor i natt, regelbundna också.
Men läste att barnet nu skulle vara färdigt så ja det gör ju inget om han kommer. Men nja han får vänta tills helgen är slut. bäst så...

Imorgon är det dax att fixa håret igen, vet inte riktigt alls hur det kommer sluta. Förhoppningsvis lite ljusare ;)



Tävling namnnappen.

2010-05-07 19:48:07 ♥ Tävlingar



"Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma

om ett valfritt 3pack nappar från Namnnappen.se

Klicka här för att vara med och tävla du med!"

 

Tävlingsregler!

Skriv namn & bloggadress/mailadress i en kommentar.

Gå in på  namnnappen.se och kika ut vilken paket du önskar och med vilket namn och skriv det i kommentaren.

Sen skriver du ett inlägg där du använder dej utav tävlingsbilden samt text och länkar under bilden (inom "") . Om du inte har någon blogg, maila minst 4 vänner och tipsa om tävlingen, skicka även en kopia till mig ([email protected])


Tävlingen pågår tom den 16/5

då jag lottar ut vinnaren som presenteras i bloggen och kontaktas via mail.
Lycka till!

 


Mys.

2010-05-06 18:37:47 ♥ Chloé




Lite mys i soffan efter kvällsduschen :)

Nu är det sängdax för prinsessan, natti natti!


Nice!

2010-05-06 18:09:06 ♥ Önskelista

Gulligt och tufft från Lindex.

 

Lindex Shop Online - Topp

Lindex Shop Online - Tunika Lindex Shop Online - Jeansshorts Lindex Shop Online - SolglasögonLindex Shop Online - LeggingsLindex Shop Online - Solhatt

måla måla.

2010-05-06 16:35:14 ♥ Chloé

Förkylningen hos C verkar vara helt borta nu. Skönt!
Kortaste förkylningen jag vart med om haha.


Så vi spenderade förmiddagen på öppnis, busade och målade med kritor. Dock godare att äta på dom än måla med dom ;). Velar fram och tillbaka på om man ska våga sig på att köpa hem lite kritor och papper men aah hon kommer garanterat måla väggarna när man inte ser. Så vi kanske ska vänta ett tag till ;)
Men lite fingerfärg blir det nog,eller kanske såndära pennor som man har i badkaret. Kan hon ha i poolen i sommar :). vet att det ska finnas någon grej där man målar med vatten också? Någon som vet vad jag menar?

 

 


Onsdag.

2010-05-05 09:22:45 ♥ Vardagsliv

Förkylningen som verkade vara på G måste vart något tillfälligt just igår, för idag är det som vanligt igen.
Eller ja så mycket av dagen har ju inte gått än men ingen hosta och nysningar.
Hoppas det inte blir mera!

Somnade jättesent igår för jag låg och funderade på hur jag ville göra om här hemma, eller göra om och göra om.
Möbler jag vill skulle vilja ha, har funderat på att iallafall köpa en fotölj när skattepengarna kommer.
Sen får vi se om jag vill lägga resten av peningarna på dom andra möblerna haha, ibland kliver snålAnnah in och bestämmer. Kommer iallafall önska mej presentkort på ikea när jag fyller år. Så ni som funderar på vad ni ska köpa när jag fyller: Presentkort på ikea! Toppen ;)



Typiskt..

2010-05-04 20:57:41 ♥ Chloé

Verkar som Chloe är på G med förkylning, har hostat, nyst och snorat nu på eftermiddagen.
Märktes inget alls idag på förmiddan men sen bara "pang" så kom det!
Från fullt frisk till superhängig..
Har precis fått henne att somna om efter en host och snor attack, ingen feber som tur är snarare åt andra hållet låg temp. Hoppas nu att det inte blir värre än såhär och att hon sover bra ändå. Jag har ju som mest ont och är som mest stel på nätterna och tar tid att komma ur sängen, så ja hoppas det inte blir upp hundra gånger man får springa fram och tillbaka. (att väcka mannen ur hans medvetslöshet känns rätt hopplöst).
Hoppas också att jag inte blir smittad men så mkt vitaminer man trycker i sig nu förtiden så borde bacillerna hålla sig borta från mig.

Så imorgon blir det att stanna hemma från öppna förskolan, vill ju inte riskera att smitta någon annan liten.

vecka 36+1

2010-05-03 21:15:20 ♥ I väntan på lillebror


Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

en veckas skillnad.

v35 vs v36

Tycker inte att den växt något alls men att den sjunkit både syns och känns iallafall.

 

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 

Mina egna ord:

Just nu bökar lillebror för fullt så det bara knäpper och knackar, låter inte alls trevligt. Dåliga leder redan i magen? haha. Som sagt så har han sjunkit ner ännu mera nu, har inte alls den där platån under brösten som innan. Sover konstigt nog riktigt bra fortfarande, kan ju ligga nästan på mage. Så han ligger inte alls som sin syster som låg mera runt om hela mej haha. Annars har jag förvärkar nästan varje kväll nu, dock ganska lungt i helgen men startade igen idag. Tror det blir ett mitt i veckan barn det här ;) Slemproppen har också börjat lossna lite, ahh det närmar sig!



Men va fan!

2010-05-03 19:40:32 ♥ Vardagsliv

Nu får fan tv4 lägga ner och visa samma samma samma samma samma och åter samma program jämt.
Kom med några nya! Bonde söker fru, körslaget, idol, talang, lets dance osv kanske skulle må bra av en liten paus på nått år.... Nämer någon något av dessa program i min närhet så exploderar jag på 2röda haha..




Jag vill också!!

2010-05-03 17:10:41 ♥ Vardagsliv

Nu har väl alla maj bebisar kommit, nu är det bara jag kvar...  Tur att det finns några kvar i bloggvärlden iallafall ;)
Åhhh jag vill också!!
Stort grattis till Kim och Elina som fått sina nu senast.


Måndag igen.

2010-05-03 15:02:46 ♥ Vardagsliv

Världens tråkigaste helg kanske man skulle kunna kalla den som gått.
Har vart så otålig och uttråkad, tårarna har tom runnit för att jag kännt mej så värdelös, trött och inget har funnits att göra haha. Tänk om jag nu kommer gå över tiden, vilken tickande bomb man skulle vara :) Mer än man redan är. Humörsvägningar deluxe! 

Idag har jag sjukt sjukt sjukt ont i ljumskar (är det foglossning? hade inte alls där med Chloe), svanken och illningar i pullis. Önskar att mannen vart hemma nu på eftermiddagen, eller att man iallafall kunde ringa normal till honom och inte behöva ringa genom andra. (har ingen mottagning nere i gruvan) Hoppas dock att alvedonen jag just slängt i mej snart hjälper och att jag iallafall kan vara en något rolig mamma till Chloe. Får titta lite roliga youtube klipp ett tag nu, vad har era barn för favoriter, tipsa mej gärna! Chloe gillar alla med katter och sen hittade vi lite lotta på bråkmakargatan som var väldans fängslande. Hon är så himlarns söt lilla lotta!

 

Så ja en dag i soffan med böcker, playhouse disney och mys får det bli resten av idag.

Det är ju tur att det inte är fint väder och varmt ute iallafall :). och vi har ju också vart och lekt på öppnaförskolan på förmiddan. Så nja så synd om chloe som har en tråkig mamma är det nog inte :).

Bara hennes mamma som får skuldkänslor för att hon inte är vidare aktiv och jagar runt på henne ;)

 


Gissa ankomst.

2010-05-03 14:50:41 ♥ I väntan på lillebror

Kändes som att det var dax att lägga upp denna igen, om det var någon mera som vill gissa? :

Tänkte att ni skulle få gissa även denna gång på när ni tror lillebror tänker titta ut.
Förra gången var det ingen som gissade rätt ;) Men jag kom nog närmast med 1dag, gissade ju på nyårsafton.
Får se om det blir någon som gör det denna gång, skulle vara kul att fixa ett litet pris till den isåfall.


Såja.
När tror ni att bebis anländer?

29/5 sa dom på Ultraljudet.
27/5 enligt sista mens.
Storasystern kom i v38+6 om det nu spelar någon roll ;)

Det sägs att dom kommer allt från 2veckor innan till 2veckor efter
så då blir det alltså
(förhoppningsvis) nångång mellan:
15/5 - 12/6

Om han nu inte vill titta ut tidigare eller att vi får vräka honom :)
Jag gissar nog på att han kommer runt den 20:e maj men också  känns det som att han kommer lagom till midsommar.

Kul om ni gissar på vikt och längd också men inget måste.
Storasystern vägde 3400gram och var 49cm lång.

Vad tror ni?
10/5
Elina = 52cm 4300g
16/5
BlomsterDesign = 49cm och 3650g
17/5 Mannen = 52cm och 4400g och (med en tid gisning också på 23.41.)
18/5 Annika = 53cm och 4250g (och en tid gisning på 03.47)
Sofie = 52cm och 4110g
20/5 Amalia = 51cm och 3900g
21/5 Tror jag själv = 51cm och 4100g.
Cathy = 51cm och 3600g
23/5 Kattens = 52cm och 3900g
Familjen Korb ♡ Blivande tvåbarnsmamma = 51cm och 4130g
22/5 Emma - mamma till Meja
Pia = 52cm och 3730g
23/5 Camilla K. O. = 52cm och 3950g
Dorothea - Ett nästintill trillingliv. = 53cm och 4000g
Katja = 52cm och 3930g
24/5 alexandra = 50cm och 3910g
Madde = 51.5cm och 3750g
25/5 Linda - Blivande 2 barnsmamma = 52cm och 3920g
linda = 50cm och 3500g
26/5 Emelie = 52cm och 3700g
Malin = 52cm och 3785g
28/5 Jessica Jämtin = 51cm och 3800g
31/5 Malin-mamma till sam = 52cm och 3980g
Anna, mamma till Elis = 52cm 3850g
1/6 Storasyster = 53cm och 3890g
Marlene = 52cm och 4315g
2/6 stina
3/6 Jenny = 51 cm och 3740 g
5/6 Matilda; 19år och Mamma till Mercedes & Leon = 50cm och 3410g
13/6 Mamma Russin = 51cm och 4010g