Aruba

2008-05-12 22:29:45 ♥ Vardagsliv

None

Tänkte tanken tidigare om jag skulle skriva en sammanfattning om Aruba, som jag gjorde med Egypten.
Men det vart aldrig så mera än en just tanke.
Fick en önskan av Maria att hon ville ha det, så okej jag gört. Svår övertalad va?


Vädret
Vädret på Aruba var helt perfekt! 30grader dygnet runt året om. Inte för varmt och inte för kallt helt enkelt, värmen höll sig så för att det alltid blåste. Från samma håll med, så alla träden lutade åt samma håll. Riktigt häftigt! Hade det inte blåst så gissar jag att temperaturen legat på 50+. Det var ju inte samma vindar som hemma. här var det varma och sköna och inte isande kalla som här.


Natur
Torrt klimat och inte mycket växtlighet förrutom kaktusar, kaktusar och kaktusar. Plus dom kända träden som jag inte minns namnet på, vi var iallafall och såg det mest fotograferade trädet i världen. Så klart vart det fotograferat av oss med.
Djurlivet var väl inte så speciellt stort det heller, ödlor överallt(!) stora som små ialla möjliga färger. Getter, fina fåglar och häftigast av allt pelikaner!Maten
Supergod! Mest kötträtter och vi var på två speciella köttrestauranger där man hade lappar som var röda och gröna. Hade man den gröna sidan upp så kom dom och serverade massor med olika grillade saker. Kött, kyckling, frukt m,m. Vände man över till rött så var det stopp ett tag. Har aldrig varit på någon liknande restaurang så det var en upplevelse. Annars var det mest italienska resturanger och snabbmatsställen. Det är ju faktiskt Amerikanarnas favorit resmål, så det var inte så konstigt att det var mycket fetmat och STORA portioner. Så man behöver inte svälta ;)
När vi var ut och firade svärfars 60årsdag så kom alla som jobbade på restaurangen och sjöng för honom. Så skoj!

Sista bilden är från en restaurang på hotellet, så mysigt att sitta där och luncha.


Att göra:
Det fanns väl inte nån större mängd utflykter men några kom vi iväg på. Det var jeep safari ön runt (lite mindre än öland), dykturer, snorkelturer och undervattenspromenader(!). Båtutflykter med middag under stjärnorna, glasbåtar m,m. Fanns väldigt mycket under the stars aktiviteter, kanske för att Aruba är en "smekmånads ö".
Casinon var något det fanns massor av, och rika amerikanare. Vi var nästan varje kväll och det var så himlarns roligt! Nu ska vi spara pengar och åka upp till Sundsvall och spela roulette ;)
Är man golfspelare så är Aruba något att sattsa på, fanns två jättestora banor, och en var världskänd.

Shopping:
Nu när dollarn är låg så var det superbilligt att handla, massor med stora designer butiker, Gucci, Louis Vitton, Cartier, D&G m,m m,m. Men även lite halvbilligare märken som Diesel, Lacoste, Ed Hardy osv. Här var det då inga "fejk" varor som Thailand. Vi skulle ut och shoppa näst sista dagen och det vart lite stressat så kom hem med händerna tomma. Tråkigt! Ångrar som f*n att jag inte köpte ett par skor från Baby Phat, kostade 95$ där nere och 1500:- här hemma. Dumt!

Sammanfattning:
Jag älskar Aruba, jag kommer garanterat åka dit flera gånger, eller någon annan ABC ö. Absolut bästa stället jag varit på av Thailand, kanarieöarna, Egypten, Bulgarien, Tunisien m,m.
Men nästa gång kommer vi antagligen att åka all inclusive, fanns att välja på vårat hotell och det var inte alls sådär trist som det kan vara på andra ställen. Utan det fanns 10+ resturanger att välja mellan, massor med drinkar, vin, öl m,m.
Jag ska försöka fixa så att när vi åker nästa gång så ska vi bo på Riu, vilket hotell!!


Kortet är taget från jeepen, svårt att få det bra då.

Havet kanske kunde vart nån grad varmare, men igentligen ska man väl inte klaga på 29grader? Eller får man det ;)
Jag badade för det mesta i poolen, där var det lite varmare och jag vart så irriterad i huden av allt saltvatten.

Nu ska jag hoppa isäng i min I love aruba t-shirt som man fick när man bokade utflykter. haha.


Just ja, första dagen vi var där så var det ett bröllop på vårat hotell, så himla fina dom var! Svärfar fick hjälpa brudensfar att knyta slipsen, han kunde inte själv. :)
Sådär ja, då var det gjort. Hoppas det var bra, har ni några mera frågor så fråga på!Kommentarer
2008-05-12 22:47:45 http://abstinence.blogg.se/

Åh vad underbart det ser ut.

längtar utomlands

Soya
2008-05-13 01:16:13

Ser riktigt underbart ut :) Och nää så svårövertalad var du inte.. haha! Bara börja övertala gubben här hemma nu då!

2008-05-13 08:54:52

Hej!

Jag har hittat JUST DEN informationen på www.netdoktor.se :)

2009-03-16 23:20:58 http://evamys.blogg.se/

Var ligger Aruba egentligen? :)

EVAMYs - Livet med lilla Alva och hockeyspelarn
2010-12-13 01:09:34 http://linajosefinberg.se

Du verkar haft det jätte bra! Jag åker till Aruba om en vecka så tänkte höra ifall du kan rekommendera mig om något speciellt :D

Lina Josefin
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: