Rulle hit och rulle dit.

2010-04-30 15:22:36 ♥ Vardagsliv

Dagen rullar på iallafall :) Även fast den känns sådär alldeles jobbigt lång ;)
Har hunnit göra en rulltårta och en pannkaksrulle med köttfärs till dagens middag.
Vart hemmagjorda hamburgare igår på pannkakasdagen och pannkaka idag på fredagsmys dagen, tokigt va? ;P

Har också hunnit med att tvätta, plocka ur möbler som ska flyttas eller målas, vart ute men iiiih alldeles galet varmt! Svettas som en galning nu senaste tiden, och man känner hur kroppen bara sväller i värmen. tur säger jag bara att man förhoppningsvis föder barn innan den värsta värmen kommer. Fast nu låter det ju som att man klagar och det gör jag inte. Äntligen vår/sommar är det jag säger! ;)
Måste skaffa nån solhatt till chloe också nu när det helt plötsligt vart för varmt med mössa och utan något alls på huvudet känns inte riktigt okej.

 

sen fick vi ett snabb besök av min pappa som fick fika den nybakta rulltårtan.
Så mja känns som att jag inte kan klaga på att man inte gjort något iallafall :D.

 


Imorgon blir det väl en till tråååkdag, mannen spikar färdigt altanen och har inte tid att roa oss ;).
Jag är sugen på att åka iväg och göra något..


Panik.

2010-04-30 09:23:01 ♥ Vardagsliv

Ah jag hatar verkligen att vakna såhär på morgonen och inte ha ett skit att göra.
Finns verkligen inget alls att göra, sista april och folk har massa annat tok för sig, eller så jobbar dom eller så är dom inte hemma..

Dagarna känns helt plötsligt väldans långa när man inte har något för sig, antar att dom kommer kännas länge och längre nu ett tag framåt ;). Iallafall så försvann alla känningar på kvällen efter att jag skrivit det tidigare inlägget, så nu tror jag allt att vi får vänta ett tag på lillebror, exakt en månad var det kvar igår :).
Shiiit vart tog tiden vägen? Denna grav har kännt som tre månader inte nio (tio).


Älskling!

2010-04-28 18:50:08 ♥ Chloé

 

 


Men åhhh!

2010-04-28 17:25:16 ♥ Vardagsliv

Karlar! 
Varför ska det vara så jobbigt och onödigt att möblera om.
Det är ju bara att göra som kvinnan säger så blir det bra ;)
Jag får nog ta och bära dom dära sängarna själv om det ska bli något av ;)

Update.

2010-04-28 12:11:14 ♥ I väntan på lillebror

Äntligen återfått lite energi igen efter att den legat på minus.
Har massor jag skulle vilja ta tag i men ilar något så galet så jag tar det lite lugnt istället.
Har haft rätt mkt konstiga känningar och tecken senaste dagarna, gör mannen nervös hela tiden haha.
Förvärkar, ilningar, tryck neråt och molande värk. Plus att man känner sig skum i övrigt (precis som det gjorde strax innan C kom), känns som att man går och väntar på mens på något konstigt sätt.

Men ja jag hoppas han väntar ett tag till, vill inte stanna på BB allt för länge.
Det antar jag att man kan behöva göra om han kommer nu i v 35 + 3. Iallafall någon dag så man ser att allt funkar som det ska. och nu när man redan har en stjärna här hemma så vill man nog hem så fort man bara kan efteråt. Sen vill jag gärna att vännen som är på övertid får innan också, känns inte kul att få före henne haha. Men inatt är det fullmåne så vi får se kanske hennes kommer då :) Hoppas det!
Fast har massor med annat jag också vill hinna med så nää stanna nån vecka till kära pojk!
Men bara för att jag säger så så behöver du inte stanna där inne på övertid ;)


Lördag och lillebror update.

2010-04-24 20:30:17 ♥ I väntan på lillebror

Satt precis och funderade på att lägga ner bloggen igen, hatar att känna ångest när man inte bloggat på nån dag. Men ja jag känner mej allmänt trött och förvirrad just nu så det är därför bloggen blir lidande.

Hjärnan har typ lagt ner och arbetar på sparlåga så kommer aldrig ihåg något som jag kan blogga om haha.

Kommer knappt ihåg vad jag heter och allra helst andra människor. Flera som hejjat på mej och jag har fått fundera superlänge vem det vart, en gång kom jag på efter ett tag att det var ju grannen haha.

Men ja slutar jag blogga så kommer jag ångra mej, så istället får ni stå ut med att det ibland kan bli något uppehåll, fast usch jag vill inte det heller. Jag vill blogga 300ggr om dagen ;).

 

Vad har vi gjort senaste dagarna, BM besök, ikea besök, storasyster besök, middag hos mamma osv.

 

Hos storasyster hämtade vi lift till vagnen, babyskyddet och massa kläder. Skönt att ha allt hemma nu. Måste bara sortera igenom hans kläder mer ordentligt någon dag och se om det fattas något, tror att det behövs några babyhjälmar och kanske tossor annars ska nog allt annat finnas. Skönt! Ska packa BB väskan så gott som helt färdigt också, BM tyckte vi skulle ha det.

 

Besöket hos henne gick bra, mannen och chloe fick också följa med denna gång :). Kollade aldrig mitt järnvärde jag som var så nyfiken på om det blivit bättre sen sist. Nu när jag börjat med starkare piller. Men jag tror det iallafall har kännt så i veckan men nu i helgen har jag vart sååå trött igen. Känner mej helt slut. Har också kännt mej helt skum, yr och helt "borta". Ont och trycker på neråt som aldrig förr. Hade helt galna förvärkar i torsdagskväll, vart nästan nervös där ett tag och tänkte nu kommer han. Men det gick över efter alvedon och väldans extremt varm dusch.

 

Han ligger iallafall fixerad (känns väldigt bra och magen har börjat sjunka) nu och på BM lät det som att vi kunde börja planera för att han kommer när som helst, men att vi också kunde vara inställda på att han ligger över tiden just för att han är pojke hmm.. Jaja jag hoppas att han iallafall väntar minst 3veckor till, bara han sluta gosa med kissblåsan hela tiden ;). Eftersom han fixerat sig så hade sf måttet sjunkit ner lite och hon gissade att han skulle bli ungefär lika stor som sin syster. Vi får hoppas på det! :)

 

 

 

Magen i v 34+5 :)

 


Hur söta.

2010-04-23 19:02:10 ♥ Tips

Är inte dessa Rubens baby dockor?
Tror Chloe skulle gilla dom massor!

 

Finns här *klick* hos Liten på landet.


Nej men åh.

2010-04-23 14:12:26 ♥ Vardagsliv

Så jäklarns typiskt att man är så snurrig att man beställer en halvmeter för korta gardiner...

Hel dag.

2010-04-21 20:26:42 ♥ Vardagsliv

Gränbycentrum med mamma/mormor.
Nu är jag helt slut och öm i hela kroppen, önskar vi hade badkar som man kunde krypa ner i nu.
Men njett, måste nog fortsätta tjata på mannen om att vi ska skaffa ett på hans toa.

Iallafall så vart det lite nytt till mej och till barnen, mannen fick en tandborste till bb-väskan det får han vara nöjd med ;).

 

Packade massa sånna här småflaskor förra gången i bb-väskan och det var helt perfekt! Skönt att veta att allt ligger där redan istället för att packa tanborste och sånt sen när det är dax. Nu vet jag ju iofs inte om vi blir kvar på BB eller om vi åker hem direkt, men en dusch ska man ju iallafall göra och det som finns på sjukhuset är ju ingen höjdare. Nya trosor och strumper är också skönt att ha. Sånna som man kan kasta sen utan att det gör något.


Lillebror fick en body från Polarn och en till från mormor som hon hade låg, skulle gett i present till en annan bebis men det vart lite fel med kortärmat då. Sen hade dom rea på lindex så grisbodyn fick också följa med hem. Kunde inte låta bli när den var nästan gratis ;) Letade munkjacka till lillen men det fanns inga alls, och fanns det så var det från strl 62 och uppåt. Skulle vilja ha en i strl 56. Tur att det börjar komma lite kläder från bebiskusinerna snart. Dom borde ju ha någon.



Storasyster fick mest som vanligt ;) Jag köpte bodyn med pippin från lindex (också den nästan gratis på rea) och en t-shirt med pärplatte hjärta från polarn och pyret. Mormor skämde bort ordentligt och köpte toppar från kappahl plus fodrade byxor, hoodie och vantar från H&M och sen finaste tretorn stövlarna. Mätte hennes fötter idag och hon skulle ha strl 20 på ena foten och 21 på den andra haha. Skillde 1cm på fossingarna. Dessa stövlar var jättebra och satt bra, något stora dock men köpte till extra sula. Dom är också bredare över foten så passar knubbiga fötterna bra.




Till mig vart det linnen och en sjal från gina, kortärmad topp från indiska och puffärms cardigan (i löööv puffärm!) från H&M (som knappt syns på bilden men det ligger där ;)). Superfin! Gick att stänga 1knapp nu haha, men kommer nog sitta riktigt bra sen när magen är borta. Nu får man ha den öppen istället. Linnena kommer bli jättesköna i sommar och perfekta med t-shirt under nu :). Tur att det går att få tag på lite kläder iallafall som passar med mage och utan.


och imorgon får jag ännu mera kläder, beställt från Lager 157.
Så nu kanske ni förstår varför jag undrar om föräldrapeningen, dom slantar som finns kvar på kontot behöver sällskap haha ;)

Fundering.

2010-04-21 19:32:02 ♥ Vardagsliv

Satt och funderade på om föräldrapeningen betalas ut nu på fredag eller på måndag?
eftersom den 25:e är en söndag.
Jag kommer inte ihåg hur det är..
Någon som vet?


Rosa.

2010-04-19 15:52:45 ♥ Hemmet

Vart inte bara en dammsugning här hemma, började göra om lite igen. Men tar nog 1-2rum i taget, känner att kroppen säger ifrån nu efter kök och hall.

Måste ha lite förändring igen det där gröna var ju inte riktigt min grej.
Så vi kör på vitt svart och rosa istället, ett säkert kort.
Eller ja jag hoppas det iallafall, har inte riktigt provat rosa förr. Men nu är köket halvvägs på sin förvandling, har beställt lite grejjer som förhoppningsvis dyker upp nu i veckan.
Skulle vara kul med ett besök på lagerhaus snart också för där hade dom massor med fint som skulle passa.



och detta från designonline skulle inte heller sitta fel :)

Födelsedagspresenttips om inte annat ;) För den stora 25årsdagen närmar sig.

6/6 och den dagen är det iallafall förbjudet för lillebror att titta ut ;).


Måndag.

2010-04-19 13:40:04 ♥ Vardagsliv

Måste bara börja med att säga: I ♥ duroferon!
Skulle igentligen har börjat med niferex men fick några kartor duroferon av mammas man som han hade låg och dom funkar ju lika bra. Plus att dom inte pajjar magen som niferexen.
Sen jag började med dom har jag faktiskt märkt skillnad på tröttheten, den finns kvar men inte alls lika jobbig som innan. Idag är faktiskt första dagen på väldigt länge jag känner att jag inte behöver sova middag, kan vara att vi sov lite längre imorse också. Men ändå! Skönt att sova middag visserligen men ändå superskönt att passa på att få lite egen tid vaken också medans skruttis sover. Plus att magen vart normal efter att jag började med dom. Toppen toppen toppen!
Så varje morgon är det nu 1duroferon, 4 hemofer och 1folsyra som tas med ett glas c-vitamin.

Resten av dagen idag blir det dammsuga, laga mat (vart sjukt sugen på korvstroganoff när vi pratade om det på öppnis idag), sen kommer vännen Alma på besök. Hade planerat en sväng ut också men vi får se, solen skiner och det ser varmt ut men sen när man kommer ut så blåser det superkallt, brr! En dag inne känns faktiskt okej ibland ;)

Nä nu vaknar solstrålen och det är lunch dax :)

Förresten funderar på att införskaffa en ny skötväska, eller ja funderar och funderar jag måste nog det.
Den jag har nu från Elodie details funkar inte på nya vagnen, så vad har ni för skötväska som har syskonvagn?
Vill ju gärna att det ska gå att hänga den på vagnen.


Gissa ankomst.

2010-04-18 19:43:03 ♥ I väntan på lillebror

Tänkte att ni skulle få gissa även denna gång på när ni tror lillebror tänker titta ut.
Förra gången var det ingen som gissade rätt ;) Men jag kom nog närmast med 1dag, gissade ju på nyårsafton.
Får se om det blir någon som gör det denna gång, skulle vara kul att fixa ett litet pris till den isåfall.


Såja.
När tror ni att bebis anländer?

29/5 sa dom på Ultraljudet.
27/5 enligt sista mens.
Storasystern kom i v38+6 om det nu spelar någon roll ;)

Det sägs att dom kommer allt från 2veckor innan till 2veckor efter
så då blir det alltså
(förhoppningsvis) nångång mellan:
15/5 - 12/6

Om han nu inte vill titta ut tidigare eller att vi får vräka honom :)
Jag gissar nog på att han kommer runt den 20:e maj men också  känns det som att han kommer lagom till midsommar.

Kul om ni gissar på vikt och längd också men inget måste.
Storasystern vägde 3400gram och var 49cm lång.

Vad tror ni?
10/5
Elina = 52cm 4300g
16/5
BlomsterDesign = 49cm och 3650g
17/5 Mannen = 52cm och 4400g och (med en tid gisning också på 23.41.)
18/5 Annika = 53cm och 4250g (och en tid gisning på 03.47)
20/5 Amalia = 51cm och 3900g
21/5 Tror jag själv = 51cm och 4100g.
Cathy = 51cm och 3600g
23/5 Kattens = 52cm och 3900g
Familjen Korb ♡ Blivande tvåbarnsmamma = 51cm och 4130g
22/5 Emma - mamma till Meja
Pia = 52cm och 3730g
23/5 Camilla K. O. = 52cm och 3950g
Dorothea - Ett nästintill trillingliv. = 53cm och 4000g
24/5 alexandra = 50cm och 3910g
25/5 Linda - Blivande 2 barnsmamma = 52cm och 3920g
linda = 50cm och 3500g
26/5 Emelie = 52cm och 3700g
Malin = 52cm och 3785g
28/5 Jessica Jämtin = 51cm och 3800g
31/5 Malin-mamma till sam = 52cm och 3980g
Anna, mamma till Elis = 52cm 3850g
1/6 Storasyster = 53cm och 3890g
Marlene = 52cm och 4315g
2/6 stina
3/6 Jenny = 51 cm och 3740 g
5/6 Matilda; 19år och Mamma till Mercedes & Leon = 50cm och 3410g


Vinnaren.

2010-04-18 19:27:17 ♥ Tävlingar



23st var med och tävlade och random.org lottade ut nr3 som vinnare.
Så alltså..

Vinnaren av Mario väskan vart:
Sara!
Woho Grattis!!


och..

2010-04-18 18:59:15 ♥ Vardagsliv

som en fortsättning på detta inlägg så köpte jag faktiskt pelargoner idag på plantagen...
hahaha.. vad har skett med mej?!


Lördag.

2010-04-17 19:10:57 ♥ Vardagsliv

Mobilen är återfunnen, det var bara jag som hade gömt den under en kudde i soffan haha.
Lätt att skylla på den mindre ;).


Dagen idag har vi väl inte gjort så mkt, vart ruskigt rastlös men inte funnits något att göra.
Var ute en sväng och tittade när dom jobbade och eldade i trädgården hos mamma, så nu luktar man sådär vårigt brand :). Gott enligt mej.

Sen lite fika, matlagning till C (favoriträtten fiskbullar och potatis) och mat för oss. Grandiosa extra allt haha, har verkligen tappat all lust med mat och att laga den. Snabbt ska det gå och helst färdiglagat, annars låter jag hellre bli att äta. Kanske inte så bra. Men fick iallafall ett ryck nu på kvällen och vevade ihop en kladdkaka med himelsk glasyr, sjukt gott!
Eller ja det brukar vara det, nu är jag inte alls sugen och sitter och håller tillbaka en kräka.. För det har då inte övergett mej än :).

Är sugen på att fixa och grejja lite här hemma, men nästa vecka kommmer det förhoppningsvis massa spännande saker. Gardiner, kuddar och annat pynt. Vart inte nöjd med det gröna som vi har nu, så vi sattsar på svart vitt och rosa, det funkar alltid! Sugen på ny tavla med och såg dessa fina!
Älskar dessa med citat det och väggord, yes!


 

Mannen har iallafall börjat boa nu, han fixar och donar med lite allt möjligt. Han sa här om dagen att han hade en massa projekt som skulle bli färdiga innan lillebrodern anländer. Bland annat altanen, har sagt att jag ska fixa ordning mysigt där ute sen när det blir klart, men blä så tråkigt! ;) Mycket roligare att göra om inne ju!

 


Mobilen.

2010-04-17 14:40:08 ♥ Vardagsliv

Men åh så typiskt, min mobil är spårlöstborta och inget batteri..
Kan ju vara så att fröken klåfinger har gömt den och då kan den ju verkligen vara vart som helst..

Så om ni försöker få tag på mej ring mannen istället!

Typiskt.

2010-04-17 14:31:08 ♥ Tävlingar

Min hjärna är inte riktigt med alltid, hade missat att min tävling faktiskt gick ut nu i onsdags inte nästa onsdag.
Men ja har ni missat att tävla så har ni fortfarande en chans, stänger den imorgon istället.
Så skynda nu och var med och tävla *klick*

 

Hade tänkt att lägga upp en ny tävling direkt efter denna, men har sett samma tävling på "hundra" olika bloggar. Så njä det var inget som lockade längre.. 

 


hmm.

2010-04-16 20:36:48 ♥ Vardagsliv

 

Idag har jag beställt spetsgardiner och nu sitter jag och njuter av en påse bridgeblandning..
Hmm hur gammal var jag nu igen?


förresten.

2010-04-16 19:13:04 ♥ Tips

Glöm inte att vara med i min tävling *klick*
och spana in mina tradera auktioner *klick*

Nej men.

2010-04-16 19:00:32 ♥ Vardagsliv


Beställde lite kläder från H&M för ett tag sen, bland annat denna top från Garden Collection.
Kan ju varna er andra som funderar på den att den är gigantisk i storleken. och inte alls mörkgrå utan mera grå grå ;) Hade beställt ett par byxor också som jag tänkt lägga i BB väskan men dom var också förstora. Typiskt!
Ännu mera typiskt att dom inte fanns i mindre storlek då dom var riktigt sköna och fina..

 

Chloe fick några plagg hon med till sommaren, dom satt iallafall mkt bra. Inte konstigt att man hellre handlar till henne än sig själv ;).

 


Intressant.

2010-04-16 08:09:02 ♥ I väntan på lillebror

Kul att ni svarar, ni som inte gjort det kan gärna fortsätta :).
Verkar vanligast att det startar på kvällen/natten, tror det var 1? som det startade senare på morgonen för.
Undra varför det är just så vanligt då? Är det för att man är avslappnad eller utvilad?

Min dröm denna gång om hur förlossningen ska starta är att jag går upp där runt 3 för att leta upp chloes napp som hon lyckats kasta ur sängen i sömnen. Ger henne den och går på toa just då går vattnet samtidigt, supersmart ;)
Skulle vara väldans bra om det vart så ju, då är ju alla hemma och man slipper jaga runt på alla.
Chloe ska vara hos mormor undertiden vi är borta, hon bor ju rakt över gatan så tänk vad behändigt om hon skulle vara hemma och inte inne i Uppsala och jobbar :). och om mannen kunde vara hemma och inte nere i gruvan utan mottagning.

Mannen är helt säker på att jag ska föda typ imorgon och att det kommer att bli i bilen hahaha.
Han har drömt det flera gånger, men nej tack du! Här blir det inga bilfödslar och jag kommer garanterat gå över tiden denna gång :)

Fråga.

2010-04-15 20:14:59 ♥ I väntan på lillebror

Vilken tid på dygnet startade era/eran förlossningar/förlossning?


Torsdag.

2010-04-15 08:47:37 ♥ Vardagsliv

Som började något för tidigt, mannen glömde stänga sovrumsdörren innan han åkte och jobbade imorse.
Vilket leder till att det blir ljust alldeles för fort och skruttis vaknade redan kl6 och tyckte vi skulle gå upp.
Men nej tack du, jag låg kvar tyst och stilla länge länge men njett icke skulle hon somna om heller. Så vi klev upp till slut, hon super gnällig och trött. På med kläder och sånt och så en flaska välling till frukost vart det (idag fick det bli så annars är det gröt som gäller) och hon somnade om igen. Typiskt! Men ja då fick man ju lite egen tid såhär på morgonen, äta frukost i lugn och ro :).

Chloe är inne i någon upptäckar/nyfikenhets fas just nu och river och sliter i allt. Alla lådor och skåp åker upp och ut med allt och sen bära/flytta runt det så man inte hittar något alls när man väl ska ha det.
Vi har ju spärrar på lådor och skåp men inte överallt dom funkar som dom ska. Sen får man ju in lilla handen i lådorna ändå ;) Nu när det äntligen är såhär fint väder ute så passar vi på att vara ute på gården så mycket som möjligt och sen på öppnis (därför det också blir rätt dåligt med bloggande). Men ja där river hon också i allt, allra helst allas skötväskor och att gömma andras skor är också himlarns skoj. och jag som är höggravid och otroligt smidig tycker det är tok roligt att springa runt och jaga henne ;)
Även om hon går mej på nerverna ibland med hennes klåfingerhet så är det ruskigt roligt att se henne utvecklas och upptäcka världen! ♥



Perfekta.

2010-04-13 18:35:03 ♥ Vardagsliv

Provade ett par stövlar på Chloe idag som en pojke hade på öppnis.
Heeeelt perfekta, jätte lätta, sådär tunna och nätta. Annars kan ju gummistövlar vara ganska klumpiga och tjocka.
Letar nu efter likadana men nån storlek mindre, tror ni jag hittar några? Näää.
Så har ni sett några Mini a ture stövlar någonstans så hojta till!

 

Fanns här *klick* men bara i stora storlekar, typiskt!

 

Provade också ett par stövlar från Pippi i strl20, var ca 1.5cm i växa mån men sen satt dom jätte tight över häl och vrist. Så gissar att Chloe har smala men tjocka fötter :). Dom har nog inte plattat ut sig än.

 

 


Vår.

2010-04-12 19:51:06 ♥ Vardagsliv

Ah vad härligt det är när solen skiner!

Skönt att kunna vara ute igen.
Vi var ut en sväng efter middasvilan idag hela familjen, man fick ju tom klä av sig för att det var så varmt.
Svårt att klä på C nu man vill ju inte klä henne för varmt eller så att hon fryser.
Hennes jacka känns inte riktigt lekvänlig och fodrade regnstället alldeles för varmt. så ett par överdragsbyxor och flera hoodies står på inköpslistan, funderar på gummistövlar också. Men måste mäta hennes fötter först, dom växer ju inte speciellt mkt och hennes skor i strl 19 är det fortfarande en bit växa mån i.
Känns så "dumt" att köpa 20 också eftersom hennes fötter borde ju sätta igång och växa snart, iallafall om man går efter alla storlekslistor. Men ja man vill ju inte köpa allt för stora heller så det blir klumpigt.  Åh så svårt det ska vara ;)


vecka 33+0

2010-04-11 20:18:24 ♥ I väntan på lillebror

Magen uppifrån sittandes i soffan.

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

 

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

 

vecka 33 vs vecka 5

 

Egna funderingar: Ja men då fick vi ju svar på varför man haft så ont i helgen :) Tack för det vårdguiden!

Jag kände ju förvärkar rätt ordentligt med Chloe också så då är det väl inte så konstigt att jag känner dom ännu mera denna gång.

Undra om det gör ondare att föda andra gången också? haha Känner mej nog inte så nervös inför just att föda, bara att man ska spricka en massa, och mycket mer och värre än förra gången. Vet inte hur mycket det vart men vet att en läkare fick komma och sy och att det iallafall tog lite över en timme att tråkla ihop allt igen haha. Nej fy usch det är tur att det är värt det och att man vet att det går över efter några veckor ;) Börjar iallafall känna mej ordentligt stor och sprickfärdig nu, men konstigt nog så sover jag fortfarande bra. Med Chloe var jag tvungen att sluta sova på mage jättetidigt men nu kan jag fortfarande ligga lite halvt på mage och har massa andra sköna sovställningar att välja mellan(börjar dock försvinna nu). Chloe låg mera ut på sidorna och lillebror mera sådär mitt på som en melon.

 


Söndag.

2010-04-11 19:43:19 ♥ Vardagsliv

Dåligt med bloggande igen.

Helgen har det vart massa med sammandragningar, av den onda sorten.
Såfort man gjort något så har magen dragit ihop sig och det har värkt både här och där men mest i ryggen, som ordentlig mensvärk.
Gissar att det är förvärkar. Känner ju igen det från slutet med Chloe.
Imorse var det nog som värst, tom så jag vart orolig ett tag.
Hade det fortsatt så hade jag ringt in och bett om en koll så att det inte börjat hända något där nere.
Men nu har det lugnat ner sig och är bara vanliga samandragningar som inte gör speciellt ont.
Magen har haft intressanta former dessa dagar, ser helt galet ut och man ser verkligen hur lillebror ligger.

Chloes farmor och farfar var här idag och hälsade på, farmor hjälpte till med lite hemma sysslor också.
Dammsög och skurade golv, så himlarns snällt! Tack! Inte lätt att göra det själv när man får förvärkar bara av att tänka tanken haha. (Jag får nog ta det lite lugnt nu nån vecka till sen spelar det ju inte så stor roll om bebis kommer :).) Sen gav dom sig ut och hjälpte mannen att trava ved medans jag och Chloe sov middag.
Vi gav oss också ut sen och grillade korv, fikade och myste. Härligt härligt! Superfint väder äntligen! Senaste dagarna har det ju vart grått grått grått, man blir ju ruskigt påverkad av det och blir lika grå själv.

 


Nu har vi "lite" ved så vi slipper frysa ett tag framöver ;)


Klääääääääääder.

2010-04-08 20:54:22 ♥ Önskelista

Aaaah jag är så galet shopping sugen, inte alls på att handla till chloe för nu räcker det verkligen för ett tag framöver för hennes del. Iallafall tills det bli varmt ute ;)

Men jaaag behöver kläder, känns lite dumt att handla nu när magen snart "försvinner" men man kan ju handla sånt som både funkar nu och sen, och som är amningsvänligt. Det blir ju toppar nu och klänningar sen haha.
Är så sugen på färg också, allt och verkligen allt i min garderob är svart eller vitt eller randigt.
Jag gillar iofs randigt och dras till det så det är väl menat att jag ska ha det ;) Men kanske man skulle prova lite andra färger på ränderna också.

Kanske inte så roliga och starka färger men fanns inte så mkt färgstarkt att välja på heller, mest urtvättad färg.
Men ja detta skulle gärna få flytta in i min garderob. Skjortorna är väl inte riktigt min grej men skulle vara kul att testa :). Skulle säkert känna mej jättedum och inte alls vidare snygg. Men ser så skönt ut och perfekt att amma i..
Fast med svart linne under, svarta leggings och ett par converse till skulle kunna rädda dom :)

Men nja nä inte just nu kanske sen :)

Alla kläder är från Gina tricot.

BM besök.

2010-04-08 19:37:51 ♥ I väntan på lillebror


Idag var det barnmorske besök dax igen, alltid lika spännande.
Kollade alla värden som vanligt, järnet hade väl blivit något bättre (114) så ska börja äta ännu mera järntabletter nu för att slippa vara så j*klarns trött. Sockret låg på 4,9 och var lite lågt. Blodtryck kommer jag inte ihåg men har legat på samma hela tiden och bra. Vikten +0kg, var helt inställd på att jag hade gått upp en massa nu över påsken då jag inte alls kräkts lika mycket och tryckt i mej onyttigheter men icke. Sf måttet hade ökat 2cm som det skulle och låg på 32. Så ja bebis får ju i sig det han vill iallafall, kanske han som tar all näring och därför jag inte ökar speciellt mycket i vikt denna gång (+6kg).


Känns som att kommer få rätt i att lillebror blir en modell större än syster (3400g och 49lång), gissar på en 4kg denna gång. Hoppas på att få slippa gå över, men BM höll faktiskt med mig idag om mina teorier jag hade när jag väntade Chloe. Att tjejer oftast kommer lite före BF och pojkarna gärna stannar några dagar extra ;) Hon sa att det är inte alltid det är så men att oftast, iallafall bland dom som gått hos henne under grav.
Hon klämde och kände på magen och konstaterade att han ligger väldigt fast, något ruckbar men långt ner och väldigt fast. Hon vart lite fundersam på om han verkligen hade huvudet där nere och pratade om extra ul. Men sen lyssnade vi på hjärtat och det var där det skulle om huvudet är där nere. Tur det!

Tänkte att jag skulle lagt in en magbild från mobilen här men fick inte plats i displayen hahahaha.

Tisdag.

2010-04-06 19:05:45 ♥ Vardagsliv

Helt tokigt att börja veckan med en tisdag, så man kommer väl antaligen ligga en dag efter.
Sen att mannen antagligen är ledig på fredag kommer ju bara förvirra till det ännu mera.
Skönt att helgen är över iallafall, jag är ju som sagt den dära vardagstypen som gillar fasta rutiner.

Chloe har precis gått och lagt sig, faktiskt riktigt skönt. Hon blir mer och mer ett plåster på mej, idag har hon nog inte lämnat min sida på hela dagen. Jo några stunder när vi var på öppnis men inte hemma, nej nej klättra på mamma heeela tiden. Helst sitta i ansiktet på mej.
Mannen tycker jag är lite tråkig som inte vill vara nära och mysas när hon somnat för kvällen, men hallå vet du inte hur skönt det är att få vara ifred! och snart har man ett till litet litet plåster som ska klänga på en ;) Tur att det också är ruskigt mysigt samtidigt som det kan bli något påfrestande.

♥ Du och jag hjärtat! ♥
(bild tagen för ett par dagar sen)

Dagen idag var som sagt öppnis, städande, fixat lite smörkräm till kakor jag hade i frysen och sen matlagning.
Vart en typ cottage pie, hade potatis och massor med köttfärssås över i kylkskåpet. Känner mej ruskigt nöjd som gjort något på våra rester förengångskull, annars kastar vi alldeles för mkt mat. Brukar vara duktiga ibland och frysa in, men glöms dock bort och sen får det kastas iallafall..
Chloe älskade iallafall dagens middag, men ja hon älskar ju allt med potatis. Var det därför jag var så galen i potatis när hon låg i magen? Isåfall är det en till potatis älskare i magen ;)
Hon åt iallafall som aldrig förr, STOR portion och avslutade med några gigantiska rapar hahaha :D

 

Har iallafall lagt upp några auktioner på tradera igen, klicka för att kika!

Chansar på att iallafall någon är sugen på en fleece tröja trotts att det går mot vår och sommar, det kan ju vara skönt ändå när det är lite kallt på kvällar.

 


Tävling Mario.

2010-04-06 18:05:26 ♥ Tävlingar

 

"Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma

om en Mario Elefant väska i valfri färg från Barntyger.se

Klicka här för att vara med och tävla du med!"

 

Info om väskan:

Mairo har låtit sy upp härligt stora bagar av deras mest populära mönster. Denna bag finns endast i en begränsad upplaga. Väskan är stor och härlig, uppsydd av vaxat bomullstyg med mönstret Elefanter, design av Elisabeth Dunker. Passa på att köp en stor bag som passar att förvara leksaker i, blöjor, perfekt till pic-nic, till stranden eller som shoppingväska. Ett tillfälle att köpa en fin väska med fodrad insida och med ett litet fack med dragkedja för de minsta sakerna som nycklar, plånbok m.m. Kan tvättas i 40 grader.

 


Tävlingsregler!

Skriv namn & bloggadress/mailadress i en kommentar.

Gå in på  barntyger.se och kika ut vilken färg du gillar mest på väskan och skriv det i kommentaren.

Sen skriver du ett inlägg där du använder dej utav tävlingsbilden samt text och länkar under bilden (inom "") . Om du inte har någon blogg, maila minst 4 vänner och tipsa om tävlingen, skicka även en kopia till mig ([email protected])


Tävlingen pågår tom den 14/4

då jag lottar ut vinnaren som presenteras i bloggen och kontaktas via mail.
Lycka till!

1års bilderna.

2010-04-04 20:17:09 ♥ Chloé

 

Fina va? :)

Har fotat av bilderna därför är dom så suddiga och "dåliga".


vecka 32+0

2010-04-04 20:12:53 ♥ I väntan på lillebror

 

Snygga långkallingar va? Polarn och pyrets mammakläder är fasen dom bästaste. Större delen av mina mammakläder denna gång är därifrån och kan verkligen tipsa er andra gravida om dessa *klick* byxor, har två par som jag bor i :) Helt underbara och värd varenda peng!


Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

 

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

 

Mina egna ord.

Tiden går fortfarande fort, har nog ännu inte riktigt fattat att det verkligen ska komma en till bebis.

"Bara" 8veckor kvar plus minus 2veckor typ, galet!
Längtar massor ska bli så spännande och se vad det är för person som ligger där inne och trycker under mitt revben. Hade några härliga förvärkar idag, och fy fasen vad jag dock inte längtar tills dagen det är dax att trycka ut honom haha. Måste öva på det där med att fortsätta andas lugnt, nu slutar jag andas och då gör det ju ännu ondare.

Ska bli intressant och se hur Chloe kommer att reagera på sitt syskon också, känns som att hon är för liten för  att förbereda henne på något sätt innan att det ska komma ett syskon. Försökt förklara att det ligger en bebis i mammas mage men hon stoppar bara in fingret i naveln då haha ;) Hon kanske försöker pilla ut honom?

Annars är det väl okej, kräks, tröttast av alla, galet humör, foglossning, jobbigt att andas osv. Men det är ja det är ju sånt som hör till :)

Fast vissa dagar är värre än andra och då önskar jag bara att bebis ville komma ut på direkten..

 

 


Glad påsk.

2010-04-02 18:50:46 ♥ Vardagsliv

Önskar er alla en riktigt glad påsk!


Kommer säkert inte bli något bloggande nu under helgen, så vi hörs sen!
och då startar vi med en tävling, sköj!


Min påskkärring.

2010-04-01 19:17:21 ♥ Chloé

 

Så söt!

 

Kan ju tala om att det var lite lätt brottning här hemma imorse för att få till några fräknar haha.

Vart väldans skeptisk på öppnis när alla var utklädda till kärringar, hon stod sådär länge länge i dörren och kikade på en av ledarna på öppnis innan hon vågade sig in.

Målade ägg gjorde vi också, första hon gjorde var att banka det i bordet. Tur att det redan var kokt ;)

 

 

efter ett tag lessnade hon på att måla och vart alldeles för nyfiken på hur färgen skulle smaka ;)

 


Snyggt läppstift!