någon mer?

2009-02-04 17:04:39 ♥ Chloé

som haft/har en nattbebis? Som inte vill sova på nätter.
När ställdes det rätt till att sova på nätter och vaken på dagar?

Vi gör ju självklart så att vi har det mörk, tyst och försöker få henne att somna om men lite mys och napp.
Men hon sover alltid bäst när det är ljud runt omkring, såfort det kommer folk och hälsar på eller vi åker hem till andra så somnar hon och sover som en stock. Kanske ska spela in lite och spela upp det på nätterna? haha

Men att halv sova på mormors köksbord är mysigt ;)

Kommentarer
2009-02-04 17:43:47

Det som kan underlätta för att hon ska förstå skillnaden på natt och dag, är att konsekvent vara "tråkig" på natten; inte leka eller gosa med henne (alltså mer än vara nära och mata förståss), inte byta om det inte är helt nödvändigt, prata tyst, ha det mörkt och släckt. Gå helst inte upp ur sängen med henne. Även om ni sitter uppe med henne för att hon inte vill sova så kan ni ju ha det släckt och tvn på låg nivå och så...



Förutom det så är det väl bara att vänta ut det... Vid 3 månader ungefär ska de väl ha vänt rätt på dygnet.

2009-02-04 18:01:29

Det kommer ändras, och gör det oftast av sig själv så småningom!

2009-02-04 18:56:21 http://tuffloysan.blogg.se/

Som du fått fler tips om; var tråkig. När sonen här vaknar på nätterna så stoppar jag bara i nappen å lägger mig igen. Säger ingenting alls. Å det går så bra så =) Sen brukar vi bara byta blöjan om inget annat duger. För dom bör klara sig med samma blöja natten ut. Men som sagt så kan dom juh störas av det, å då är det juh en idé att byta.

Provat sova med musik på? Vi sover alltid med radion på. Mest är det väll för att jag har svårt att somna när det är helt tyst. Men det verkar fungera på sonen också =)



Men sen finns det juh faktiskt barn som är nattpigga. Har även läst om ett par som hade en dotter som alltid bara sov ca 2 timmar i sträck. Både nätter och dagar. Hon va väll 2 år tror jag. Så det finns juh undantag.

TuffLoysan
2009-02-04 19:59:13 http://nindo.blogg.se/

Jo, Tilde var precis likadan förut. Men det vände, och nu sover hon från ca 18-02, 03-08 kanske =)



Man ska inte försöka vända på dygnet själv, alltså försöka hålla barnet vaken för att kunna sova bättre sedan utan det resulterar bara i att dom blir övertrött och ännu gnälligare..



Som de andra säger, var tråkig. Mys inte ens.. Vi måste ju som mysa endel eftersom hon äter flaska, och då vill jag inte bara låta henne ligga själv i sängen och äta =(



Angående musik på natten tänkte vi också börja med ett tag, men BVCsköterskan avrådde oss ifrån att göra det. Tilde sov också alltid bättre till ljud, men grejjen är den att dom ska kunna lära sig att koppla av även när det är knäpptyst..

Vänta hellre ut det, tycker jag :)

Fast såklart ska man göra som man känner och inte lyssna på BVCtanter, men vi tyckte iallafall att det lät logiskt och struntade i det. och nu sover hon bra som sagt =)

Hoppas det vänder för er, jag vet hur det är att inte få sova...

Men med sömn är livet underbart! =D

carro - bloggar om dottern tilde
2009-02-04 20:12:41 http://decemberbebis.blogg.se/

Du är utmanad!!

Emily
2009-02-04 22:57:29 http://sarasrum.blogg.se/

vi hade det så första tiden då Max absolut inte ville somna förrän 2 eller 3 på natten! men sen ändrades det helt plötsligt. Tror det var vid 2 månader som det verkligen blev skillnad på dag och natt för honom. då började han sova 6-9 timmar i sträck helt plötsligt och sen dess gör han oftast det!

Sara
2009-02-05 13:20:09 http://familyspace.blogg.se/

njae Leya har faktiskt alltid sovit på natten men hon somnar aldrig före 23... så hon e kvällsmänniska helt klart.

Linda
2009-02-06 00:09:18 http://mcitalo.blogg.se/

Har inga tips men : p Vilken himla söt bebis du har !

Lisa
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: