Vaccinet.

2009-10-30 09:06:58 ♥ Vardagsliv

Jag och mina vänner har ordentliga diskutioner igår om vaccinet, varför man skulle och varför man inte skulle vaccinera sig.

Hur tänker ni ang svininfluensa vaccinet?

Tänkter ni ta det eller har ni kanske redan gjort?
Hur hade ni gjort om ni var gravida?

Jag är nog helt 100% säker på hur jag kommer göra..

Kommentarer
2009-10-30 09:36:57 http://goastefamiljen.blogg.se/

Svårt att veta hur man ska göra....har ju hört massor om biverkningar, men samtidigt så tror jag kanske att influensan är värre än biverkningarna....eller??!! Barnen blir vaccinerade genom skolan, men som sagt jag vet inte hur vi ska göra. Influensor kommer ju varje år....å vaccinet är ju inte testat ordentligt:-/ Hade jag varit gravid så hade det nog lutat åt att jag tagit den...tror jag:-/ Ja, mitt svar blir du nog inte klokare av...:-(

Cathy "Fia"
2009-10-30 10:06:00 http://lena82.blogg.se/

Hej!



Jag är gravid och valde att ta ta den. Jag jobbar som förskollärare och uttsätts dagligen för olika smittor.

Läste mycket angående kvicksilvret och hur mycket som går över till barnet innan jag tog beslutet. Det är så lite kvicksilver (man får i sig mer i mat under en vecka) och det är bara mina antikroppar som går över till barnet vilket gör att bebisen kommer att ha ett skydd den med det första halvåret.

Det jag var rädd för är biverkningar som man kanske inte känner till just nu, som kan komma om 2 år...men jag valde ändå att ta den.

Har redan en dotter och får man svininfluensan och blir riktigt sjuk så kan ju hon bli utan mamma.



Så tänkte jag...men det var ett svårt beslut och jag oroar mig fortfarande för om jag gjorde rätt eller inte.



Lycka till med ditt beslut! Kram!

Lena

Jag vet inte. Velar fram och tillbaka. Att ta det och få nån hemsk biverkning och ångra det i efterhand. Att inte ta den och kanske få svinis och kanske smitta lillan med det och ångra det i efterhand. Gah. Svårt!!! Vad har du bestämt dig för?

Katja
2009-10-30 10:19:01 http://nindo.blogg.se/

Jag kan tänka mig att vaccinera mig som ogravid, men skulle jag vara gravid skulle jag ALDRIG i helvetet vaccinera mig.

Dom vet inte ännu vad som kan hända med barnen som man bär.

Caroline
2009-10-30 10:50:53 http://nindo.blogg.se/

Jag skulle inte kunna leva med mig själv om jag visste att barnet tog skada av något val jag gör.. Å andra sidan vill jag inte smitta ner Tilde ifall jag skulle få, så det är ett jättesvårt val!



Just nu förstår jag inte dom gravida som väljer att vaccinera sig. Tror att risken för att skada fostret är större ifall man vaccierar sig än att man åker på influensan.

Caroline
2009-10-30 12:26:33

Spännande fråga det där! Som du vet så valde jag att inte ta den nu!

2009-10-30 16:28:48 http://www.barnlyan.se

Jag har vaccinerat mig och är gravid. Min förklaring till "Caroline" är att jag har 2 friska barn som behöver en mamma. Risken är betydligt större att jag dör i influensan än att jag får ett barn med skador. Livet är inte att ta förgivet. Jag tror att om det hade varit mitt första barn så skulle jag kanske inte ta vaccinet men nu när man har 2 barn så är mina modersinstinkter större för de barn som är i livet det som ligger i min mage. Sen tycker jag att för andras skull hoppas jag att alla vaccinerar sig. Tex min pappa äter varan som är blodförtunnande och får inte ta vaccinet, hans risk att bli smittad minskar otroligt mycket om alla som fick vaccinera sig gjorde det. Likaså har jag en vän 35 år och 3 barn som fick bröstcancer i våras, för henne är denna influensa livsfarlig. Jag hoppas verkligen att alla tänker igenom detta innan och inte bara säger nej för att säga nej. Vad är ni rädda för? Jag fick ont i armen på natten efter jag tog vaccinet. Min lillbror fick feber 38,5 grader en dag.Det kan man väll stå ut med för att rädda någon annan liv?!



-->Anna du får gärna mejla mig lite info om hur många besökare du har.

Hanna
2009-10-30 18:44:24 http://evamys.blogg.se/

Hade jag inte haft Alva så hade jag definitivt inte tagit den. Men jag tänker nog ta den för hennes skull, eftersom hon inte får ta den!

EVAMY - livet med Alva och hockeyspelarn
2009-11-04 14:44:10 http://writtenfiction.com

Jag är iofs o-gravid men har juh lille V med sina väldigt sjuka lungor. Risken är extremt stor att han inte överlever svininfluensan och därför ska jag och hans omgivning vaccineras. Han är är redan vaccinerad sedan veckor tillbaka men han behöver skyddas på alla sätt det går. Som gravid hade jag också vaccinerat mig. Jag anser mig kunna lita på direktiven och att den inte skulle vara tillräckligt testad köper jag inte. Smittoskyddsinstitutet är inte ute efter att massdöda befolkningen. Som tur är så får man lov att välja själv, ingen ska behöva göra något mot sin vilja. Dock, min omgivning har högre krav på sig. Men det handlar om mina barns liv. Så jag anser mig kunna ställa dom kraven :)

sofia
2009-11-07 19:55:00 http://eekk.blogg.se/

Snubblar in och fick syn på detta inlägg.

Kul att läsa lite och se hur andra tycker och tänker. Jag själv är jätte osäker och vet inte hur jag kommer att göra. Jag ställde denna frågan själv i min blogg.



http://eekk.blogg.se/2009/november/funderingar.html

E.K - Mamma Till Alicia
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: