vecka 36+1

2010-05-03 21:15:20 ♥ I väntan på lillebror


Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

en veckas skillnad.

v35 vs v36

Tycker inte att den växt något alls men att den sjunkit både syns och känns iallafall.

 

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 

Mina egna ord:

Just nu bökar lillebror för fullt så det bara knäpper och knackar, låter inte alls trevligt. Dåliga leder redan i magen? haha. Som sagt så har han sjunkit ner ännu mera nu, har inte alls den där platån under brösten som innan. Sover konstigt nog riktigt bra fortfarande, kan ju ligga nästan på mage. Så han ligger inte alls som sin syster som låg mera runt om hela mej haha. Annars har jag förvärkar nästan varje kväll nu, dock ganska lungt i helgen men startade igen idag. Tror det blir ett mitt i veckan barn det här ;) Slemproppen har också börjat lossna lite, ahh det närmar sig!Kommentarer
2010-05-04 00:05:00 http://sandlada.blogg.se/

Åhh, så spännande! Du har en så fin mage!Som sagt, det är bara byxorna som börjar bli för korta i 86, bodysar och tröjor funkar hur bra som helst fortfarande, har även en del 80 som funkar fortfarande. Men hon har fått jättelånga ben på kort tid, ben som hon försöker tråcka in och ur överallt: vagnen, matstolen, sängen, skötbordet...

Strumpan & Co
2010-05-04 09:43:36 http://mrslindaolsson.blogg.se/

oj, här kommer lillebror snart ser jag! Spännande! :DSv; Tack så mycket! Jag älskar de där bilderna. :)Kramar

Linda Olsson
2010-05-04 17:49:54 http://majbebis08.blogg.se/

sv; ja är rätt säker på att jag sett det men vart man kan hitta dem nu vette tusan.

Matilda - Livet som ung tvåbarnsmamma
2010-05-04 18:17:15 http://emmaoskrutten.blogg.se/

Fina magen :) Tänk att du snart är tvåbarnsmamma!

Emma - mamma till Meja

Fin mage du har!

O vilken lyx att sova bra på nätterna...o att du nästan kan ligga på mage :) Själv ligger man o bökar runt o lillebror i magen brukar bråka med mig när jag ligger på sidan ;)

Elin - Mamma till Edvin och lillebror i magen ♥
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: